Ce femeie nu iubește bijuteriile?

Lapis Lazuli Proprietati – Piatra Adevărului și a Înțelepciunii
15 Martie 2022 | Informații pietre semiprețioase

Lapis Lazuli Proprietati – Piatra Adevărului și a Înțelepciunii
Numele lapis lazuli înseamnă „piatră albastră”, iar culoarea sa deosebită a atras atenția artiștilor de mii de ani. Pictorii măcinau piatra lapis lazuli pentru a obține ultramarin, un pigment albastru folosit în vopselele tempera pentru redarea cerului și a mărilor în lucrări, înainte de apariția vopselelor pe bază de ulei. Datorită nuanței sale uimitoare de albastru, brăzdat de puncte aurii, precum cerul înstelat, a fost considerată de către civilizațiile antice un dar de la zei și folosită în bijuterii cu lapis lazuli pe întreg mapamondul. Haide să aflăm cum a reușit să seducă de milenii o lume întreagă si care sunt principalele sale proprietati!

Lapis Lazuli Proprietati Fizice

Cele mai multe pietre semiprețioase sunt apreciate pentru proprietățile lor fizice, dintre care culoarea este cel mai important aspect. Când vine vorba de piatra lapis lazuli proprietati, cu cât este mai albastră, cu atât mai bine! O culoare uniformă, intensă de albastru, uneori cu subtonuri violete, este cea mai căutată. Lapis lazuli are aproape întotdeauna pete sau incluziuni de calcit alb și pirită aurie. Pietrele fără pete de calcit sunt evaluate la un preț mai mare, pe când cele cu incluziuni de pirită (“aurul prostului”), frumos răspândite pe suprafața pietrei, sunt mai valoroase.

Lapis Lazuli este o rocă, nu un mineral ca majoritatea pietrelor semiprețioase. Este un agregat de mai multe minerale, precum lazurit, pirita, calcit, feldspat, sodalit, diopsid și altele. Lazuritul este responsabil de culoarea albastră, iar în pietrele de calitate, conținutul său depășește 25%. Fiind o piatră semiprețioasă opacă, lapis lazuli este de cele mai mult ori șlefuită cabochon, sub formă ovală sau rotundă, atunci când este folosită în bijuterii. Duritatea pe scara Mohs este una medie, cuprinsă între 4-6 (in funcție de cât calcit și câtă pirită conține).

lapis-lazuli-proprietati

Lapis Lazuli Proprietati Metafizice

Lapis lazuli este o piatră cu proprietati excelente pentru directori, jurnaliști, avocați și psihologi, stimulând înțelepciunea și buna judecată în lumea practică.
creează noi idei pentru inventatori și scriitori. Această piatră semiprețioasă albastră te ajută în luarea deciziilor, mai ales dacă ai un rol de conducere. Cine nu are nevoie de înțelepciune în luarea deciziilor?
sporește abilitățile psihice și te va îndruma în călătoria ta spirituală.
stimulează dorința de cunoaștere, adevăr și înțelegere și ajută în procesul de învățare.
deschide și echilibrează chakra gâtului, fiind de un real ajutor în comunicare, eliminând teama de a vorbi în public.
te va învăța puterea cuvântului rostit, îmbunătățind comunicarea cu membrii familiei, cu colegii de birou și cu oamenii din jurul tău, în general.
intensifică puterea de concentrare și poate fi purtată în timp ce susții un test, pentru a te alinia la cunoștințele universale, accesibile tuturor.
benefică în special pentru integrarea subiectelor mai complexe și științifice ale învățământului superior.

Advertisement

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s