Trecut… Viitor 3

– Rahul? Ești din India?

-De unde știi?

– Numele tău. Știi eu și Roni neam născut în India. Neam mutat în New York acum doi ani.

– Familia ta provine din India?

-Nu e așa. Mama și familia ei sunt din New York cât despre așa zisul meu tată…nu știu. Mama nu vorbește niciodată despre el și noi nu am întrebat-o. Acum chiar dacă ași întrebat-o sigur nu ar ști să-mi răspundă.

– De ce spui asta Roki? De ce să nu știe răspunsul?

– Din cauza unui incident ce a avut loc în India acum doi ani. Mama a fost lovită la cap, de-atunci șia pierdut parțial memoria. Ea nu-și amintește multe lucruri. Nici măcar de viața noastră din India.

– Pai asta e ceva. Ce sa întâmplat mai exact? Cine a lovit-o?

-Asta e o poveste lungă, e ca un coșmar pentru mine și Roni. Și chiar nu vreau să vorbesc despre asta… Uite am ajuns, ăsta e terenul meu de baschet. Sper că nu teai răzgândit?

-Nici vorbă, să începem.

Cei doi începu meciul Roki a înscris primul punct, apoi Rahul, apoi Roki și încă o dată Rahul, acum urma punctul decisiv…

-Roki, Roki. Îl striga bunica pe Roki

– Bunico. Am pierdut din cauza ta. Ce e? De ce mă strigi?

– Roki el cine e? Nu ția spus mama ta să nu aduci străini acasă? Încercă bunica săi șoptească pentru a nu-l jicni pe Rahul.

– Dar nu e străin, și mamă îl cunoaște. Suntem prieteni, numele lui e Rahul. Bunico unde e mama?

– Roni sa lovit la picior, Maia la dus la spital să se asigure că totul e bine.

-E bine Roni? E numai vina mea. Spuse Roki lăsând capul în pământ.

-De ce spui asta Roki? De ce ar fi vina ta? Îl întreabă Rahul încercând să afle mai multe.

Roki nu spuse nimic el plecă în casă trist.

– Ce se întâmplă doamnă? De ce e devenit Roki atât de trist? Are legătură cu ce sa întâmplat în India?

-De unde știi ce sa întâmplat în India? Îl întreabă femeia nedumerită.

Rahul încercă săi explice, că Roki îi spusese în mare parte ce sa întâmplat. Dar nu știa mare lucru despre acel incident.

-Sinceră să fiu nici eu nu știu tot ce sa întâmplat. Tot ce știu e că Gemeni au fost răpiți de un terorist. Maia a încercat săi salveze împreună cu un ofițer de politie. În acel incident Roni a fost grav rănit la picior el are o tijă de metal în piciorul drept. Deaceia Maia se panichează ori de câte ori Roni se lovește… Sincera să fiu habar nu am de ce se consideră Roki responsabil de starea lui Roni.

Rahul era comfuz nu știa ce să spună, dar totodată devenise și curios. El era hotărât să afle ce se întâmplase cu adevărat în India și de ce se consideră Roki vinovat… Rahul se uită la ceasul de pe mână șii spuse femei.

– Să făcut târziu, trebuie să plec. Îmi cer scuze de deranj.

– Nu e niciun deranj. Spuse femeia politicoasă. Poți să vii ori de câte ori vrei. Să fiu sinceră mă bucur să văd că șia făcut și Maia un prieten în cele din urmă.

Rahul se uită la ea zâmbind, el dădu ușor din cap și plecă. Mama Maei era cu adevărat mulțumită crezând că Rahul și Maia erau cu adevărat prieteni…

Advertisement