Trecut… Viitor 4

    Când Maia se întoarse cu Roni de la spital, Roki și bunica lui erau la masă.

-Ei bine? Întreabă mama Maei. Ce a spus doctorul?

– Nu e nimic grav. Raspune Maia. Dar asta nu înseamnă că nar trebui să fim mai atenți. Asta nu e o glumă mom.

-Bine, bine că e totul bine. Roni așează-te, am gătit peste e preferatul vostru. Nui așa?

– Așa e bunico. Spuse Roni așezându-se pe scaun aproape de Roki.

– Hei ce ai? Îl întreabă Roni pe fratele său în șoaptă.

-Nimic. Răspunde Roki bosumflat.

  Mama Maei se uită lung la Maia neștiind cum să înceapă comversatia.

– E drăguț. Spuse ia în cele din urmă.

– Drăguț? Cine? Întreabă Maia curioasa.

– Cum adică cine? Prietenul tău. Care era numele lui Roki?

-Rahul. Spuse Roki puțin stresat.

Maia se uită la ei cu gura căscată, neștiind despre ce vorbesc cei doi.

-Cine e Rahul? Întreabă Maia.

– Țiai pierdut mințile draga mea? Rahul e prietenul tău. Mi la prezentat Roki astăzi. Ei doi au jucat baschet, chiar după ce ai plecat.

-Roki. Ai adus un străin acasă? Țiai pierdut mințile? Cum îndrăznești? Se înfurie Maia. Și cine e acest Rahul? Spuse ia. Și tu mamă, dacă vine ori ce străin aici și-ți spune că e prieten cu mine tu trebuie să-l crezi? Incredibil, nu-mi vine să cred că ești atât de iresponsabilă. Și știi foarte bine că eu nu am prieteni.

Maia se înfurie rău. Ea se ridică de la masă și ese afară. Se duce direct în curtea din spate și începe să joace baschet de una singura. Era felul ei de a-și aduna gândurile, de a se calmă. Roki ese și el din casă încercând să vorbească cu mama lui.

-Mom, ești chiar atât de supărată? Sa ști că Rahul nu e tocmai un străin. Lam întâlnit de câteva ori. E chiar foarte amabil.

-Ascultă Roki, un străin e un străin. Nu ar trebui să te lași influențat. Da poate că el e amabil. Dar dacă era un criminal în serie?

-Știi mom? Și el mia spus ceva asemănător. Mia spus că nar trebui să invit străini acasă. Asta ar fi foarte periculos.

-Bine. Acum el crede că nu știu să-mi educ copii. Stai să aflu cine e și o săi arăt eu lui! Exclamă Maia furioasă. De ce stai aici? E târziu mergi în camera ta.

– OK mom.

Roki se intoarce și plecă. Nu vroia să-și supere mama mai mult decât o făcuse deja. În camera lui era Roni. Ei doi împărțeau aceiași cameră. Cum îl văzu Roni încercă să afle de ce era Roki supărat pe le.

-Ce e Roki? Ce am făcut? De ce ești supărat pe mine?

-Nu sunt supărat pe tine Roni. Doar că de câte ori ești în preajma mea. Ajungi la spital. Nu ești doar fratele meu, suntem și cei mai buni prieten. Nu vreu să te mai rănesc.

– Să mă ranești? Roki voi fi rănit dacă n-o să mai vorbești cu mine. Știi că noi doi nu niam făcut niciodată prieteni. Voi fi singur. Dar ce contează asta pentru tine? Tu Țiai făcut un prieten din câte am auzit. Vad că nu mai ai nevoie de mine. Spuse Roni aproape plângând.

-Nu e așa Roni. Încearcă fratele său să-l liniștească. Hai nu plânge, știi că doar blegi plâng. Fratele meu nu e un bleg. Doar miai salvat viața. Roni știi cât de mult te iubesc? Nu vreau sa pățești nimic. Cât despre Rahul îl cunoști e de vârstă mamei. E acel bărbat pe care lam întâlnit la terenul de baschet. Îți amintești? Înalt, brunet, cu ochi negri. În seara aceia țiam spus că e vampir.

– Îmi amintesc Roki. Și nu e vampir, vampiri nu există. Oricum. Ce plan ai? Sigur ai tu un plan stupid.

– Ai dreptate, mă gândeam la ceva. Știi dacă el sar căsători cu mama. Toți vom opțiune ceva. Ca de exemplu. Mama nu ar mai fi atât de singură, și noi vom opțiune o soră. Nu asta e dorința noastră? Să avem o Soră? Dar dacă ea nu se căsătorește. Cum vom avea o soră?

– Ai înnebunit Roki? După tot ce sa întâmplat? Nu putem fi atât de egoiști. Nui putem încalcă intimitatea. Și ai văzut cum arata mama? De ce sar căsători Rahul cu ea? Cred că și servitoarea lui e mai atrăgătoare decât mama. Dacă are o servitoare? Știi că nu spun asta cu raurate. Dar de când neam întors din India ia nu se mai îngrijește de loc, de parcă nici nui pasă cum arată.

Advertisement